.°•. °•. °•. °•.AşkımBenimForum .•° .•° .•° .•°.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PORTALA GİRİŞ
GİRİŞ YAP
.
Giriş yap

Şifremi unuttum

En son konular
» En Sevdiğiniz Komedi Dizisi Hangisi?
Şeker, boğaz ağrısına iyi geliyor Yeninn10Salı 25 Ağus. 2009 - 20:55 tarafından SeVDaYoLu

» Gülben Ergen-Oğuzhan Koç
Şeker, boğaz ağrısına iyi geliyor Yeninn10Perş. 16 Tem. 2009 - 18:11 tarafından ­­|~Lоve~­|.

» Keremcem - İmtihan
Şeker, boğaz ağrısına iyi geliyor Yeninn10Perş. 16 Tem. 2009 - 18:08 tarafından ­­|~Lоve~­|.

» Saat Kaç?
Şeker, boğaz ağrısına iyi geliyor Yeninn10Perş. 16 Tem. 2009 - 18:06 tarafından ­­|~Lоve~­|.

» En Çok Beğendiğiniz Müzik Türü?
Şeker, boğaz ağrısına iyi geliyor Yeninn10Perş. 16 Tem. 2009 - 18:04 tarafından ­­|~Lоve~­|.

» Booom oyunu
Şeker, boğaz ağrısına iyi geliyor Yeninn10Perş. 16 Tem. 2009 - 18:03 tarafından ­­|~Lоve~­|.

» Üsteki üyenin avatarı mı?,nicki mi?,imzası mı? Güzel
Şeker, boğaz ağrısına iyi geliyor Yeninn10Perş. 16 Tem. 2009 - 18:00 tarafından ­­|~Lоve~­|.

» Bugün Moraliniz % Kaç?
Şeker, boğaz ağrısına iyi geliyor Yeninn10Perş. 16 Tem. 2009 - 17:55 tarafından ­­|~Lоve~­|.

» |~Lоve~­|.
Şeker, boğaz ağrısına iyi geliyor Yeninn10Perş. 16 Tem. 2009 - 17:53 tarafından ­­|~Lоve~­|.

» Çapkın ..
Şeker, boğaz ağrısına iyi geliyor Yeninn10Perş. 16 Tem. 2009 - 17:49 tarafından ­­|~Lоve~­|.

» Vampir Temel..
Şeker, boğaz ağrısına iyi geliyor Yeninn10Perş. 16 Tem. 2009 - 17:48 tarafından ­­|~Lоve~­|.

» Yanan Ev ..
Şeker, boğaz ağrısına iyi geliyor Yeninn10Perş. 16 Tem. 2009 - 17:46 tarafından ­­|~Lоve~­|.

Anket

En Sevdiğiniz Komedi Dizisi Hangisi?

Şeker, boğaz ağrısına iyi geliyor Vote_lcap75%Şeker, boğaz ağrısına iyi geliyor Vote_rcap 75% [ 3 ]
Şeker, boğaz ağrısına iyi geliyor Vote_lcap0%Şeker, boğaz ağrısına iyi geliyor Vote_rcap 0% [ 0 ]
Şeker, boğaz ağrısına iyi geliyor Vote_lcap25%Şeker, boğaz ağrısına iyi geliyor Vote_rcap 25% [ 1 ]
Şeker, boğaz ağrısına iyi geliyor Vote_lcap0%Şeker, boğaz ağrısına iyi geliyor Vote_rcap 0% [ 0 ]

Toplam Oylar : 4

Gülben Ergen-Oğuzhan Koç

Perş. 16 Tem. 2009 - 18:11 tarafından ­­|~Lоve~­|.

Giden günlerim oldu
Seni anmadım yola bakmadım hâlâ
Dile gelmeden düşlerim yanlızlığa
susmanda yeterdi son vermem için hayatıma
Tüm güllerim soldu
Sana atmadım taraf olmadım asla
Dile gelmeden düşlerim yanlızlığa
Gülmende yeterdi geri gelmem için hayata

Beni alsalar ipe koysalar
Dayanamaz yine kadere salsalar
Gönlüm arıyor titriyorum bak
Sıra gelmeden gidemem ki ben
Tutmaz ellerim seni görmeden
Zaman geçiyor bekliyorum bak

Giden günlerim oldu
Seni …

[ Okuma komple ]

Yorum: 0

En iyi yollayıcılar
Apricot (339)
Şeker, boğaz ağrısına iyi geliyor Vote_lcapŞeker, boğaz ağrısına iyi geliyor Voting_barŞeker, boğaz ağrısına iyi geliyor Vote_rcap 
*su-perisi* (148)
Şeker, boğaz ağrısına iyi geliyor Vote_lcapŞeker, boğaz ağrısına iyi geliyor Voting_barŞeker, boğaz ağrısına iyi geliyor Vote_rcap 
victor (78)
­­|~Lоve~­|. (15)
hero (11)
zeyzey00 (8)
BLUEANGEL (5)
NaZLı (4)
korsan (3)
kayisi güzeli (2)

Anahtar-kelime

Şeker, boğaz ağrısına iyi geliyor

2 posters

Şeker, boğaz ağrısına iyi geliyor Empty Şeker, boğaz ağrısına iyi geliyor

Mesaj tarafından victor Perş. 20 Kas. 2008 - 17:55

Şeker, boğaz ağrısına iyi geliyor
Sert şeker yemenin ve sıcak şeyler içmenin boğaz ağrısını giderdiği açıklandı.
Boğaz ağrısına sert şekerlerin iyi gelebileceği bildirildi.

Fransız "Prescrire" tıp dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, sert şekerleri emerken tükürük bezleri harekete geçiyor, dolayısıyla yutkunma artıyor, şekerlerin yanındaysa sıcak içecekler içmek boğaz ağrısını gidermekte yeterli bir yöntem.

Larenjit, farenjit, anjin gibi sık sık rastlanan boğazla ilgili hastalıkların birkaç gün içinde kendi kendine geçtiğini ve ilaçlarla tedavi edilmesine gerek olmadığını belirten araştırmacılar, vakaların yüzde 90'ının virüse bağlı boğaz iltihabı olduğunu, bunun da antibiyotikler, kortizonlu veya iltihap önleyici ilaçları kullanmayı gerektirmediğine dikkati çekti.

PASTİLLER VE ŞURUPLARDAN DAHA YARARLI

1150 kişi üzerinde yapılan 4 araştırmanın sonuçlarına göre bilim adamları, pastiller, şuruplar ya da antimikrop, antiseptik içeren ilaçların, şeker, bal ya da sıcak içeceklerle kıyaslandığında elle tutulur yararı bulunmadığını vurguladı.

Araştırmaya katılanlardan rastgele seçilen bir grup, 2-3 gün boyunca ambroksol içeren pastilden günde en fazla 6 tane olmak üzere aldı, diğer grubaysa placebo (sahte ilaç) verildi. Araştırmaların sonunda, placebo pastillerin etkisi 2 yetişkin hastadan birinde "iyi" ya da "çok iyi" olarak değerlendirildi. Bununla beraber 12 yaşın üzerindeki gençlerde ambroksol içeren pastil ve placebo pastilin etkisi arasında fark görülmedi.

Araştırmacılar, boğaz ağrısının sadece birkaç gün sürdüğünü, sıcak içeceklerin virüslerin çoğalmasını sınırlandırdığını şekerlerinse tükürük bezlerini harekete geçirdiğini belirterek önerilerde bulundu:

"Boğazınızın iki tarafı ağrıyorsa sert şekerlerden emin. Normalde belirtiler 4-5 güne kadar geçecektir. Bu süre zarfında doktorunuza telefonla durumunuz hakkında bilgi verebilirsiniz. Vakaların yüzde 10'unda iltihap bakteri kökenlidir ve antibiyotikle tedavi edilmesi gerekir. Eğer belirtileriniz aynı şekilde 5 günden uzun sürüyorsa ya da kulak ağrısı gibi yeni bir gelişme söz konusuysa doktora gidin."
victor
victor

AşkımBenimForum :
Yaşamak=Sevmek;Sevmek=Paylaşmaktır.

Şeker, boğaz ağrısına iyi geliyor Empty Geri: Şeker, boğaz ağrısına iyi geliyor

Mesaj tarafından *su-perisi* Perş. 20 Kas. 2008 - 18:16

evet bu yöntem iyi ben genelde uygularım..teşekkürler.
*su-perisi*
*su-perisi*
Süper Moderatör
 Süper Moderatör

Kadın
AşkımBenimForum :
Yaşamak=Sevmek;Sevmek=Paylaşmaktır.